SETKÁVÁNÍ S RODIČI

31.01.2019 22:58

Setkávání s rodiči je velice důležitá součást života mateřské školy.

Naše školka se zapojila do Výzvy operačního programu – Šablony pro MŠ.

Program je rozdělený do dvou částí. Vzdělávání učitelek a Odborně tematická setkávání a spolupráce s rodiči.

Využili jsme nabídky pro zkvalitnění a prohloubení spolupráce s rodiči našich dětí. Již druhým rokem nabízíme rodičům zajímavá setkání s odborníky různých oborů týkajících se života malých dětí.

Téma školní připravenosti dítěte k nástupu do 1. třídy základní školy rezonuje každým rokem ve třídách předškoláků. Rodiče si poslechli názor odborníka, zda rozhoduje datum narození, že nestačí jen vědomosti, ale i sociální vyspělost, zrakové vnímání, orientace, pracovní návyky a mnoho dalších aspektů zralosti dítěte. Další témata související například s tradicemi – Svátek dýní, Adventní setkání s paní farářkou, Masopust, Oslavy Dne země, Polytechnická výchova v MŠ. Téma hudební – Jak šly housle do světa, nebo Jak na cizí jazyk v MŠ a ještě mnoho dalších témat, která nabízíme během školního roku.

Děkuji všem rodičům, kteří se zúčastnili některých přednášek. Jsem přesvědčena, že jsme si z těchto setkání s odborníky všichni odnesli mnoho cenný zkušeností a rad a zažili příjemné i veselé chvíle při společných dílničkách s dětmi, které většinou na tato odborná setkání navazují.  V. Smetanová.

Zpět

Kontakt

Mateřská škola Luční Semily
Pekárenská 468, 513 01 Semily

Tel.: 481 625 062 | 731 443 707