Podzimní hrátky

11.11.2016 15:09

V září nás navštívily dvě studentky, budoucí zubní lékařky, aby dětem názorně ukázaly, jak správně čistit zuby a tím si udržovat zoubky zdravé a čisté. Děti si nejdříve vyslechly pohádku O neposlušném zoubku. Potom dětem studentky  na velkém modelu zubů předvedly správné čištění. Na závěr si děti vzaly své zubní kartáčky a pod odborným dohledem „ paní doktorky“ se snažily svědomitě správně zoubky čistit.

Čtyři třídy mateřské školy se v tomto školním roce zapojily do projektu „Děti na startu“.  Projekt pro nás zorganizovala paní cvičitelka Jana Boučková, koordinátor projektu. Tím se nám nabídla možnost zapojit většinu dětí do pravidelných pohybových aktivit v tělocvičně. Dvě třídy docházejí cvičit do tělocvičny ZŠ Fr.L.Riegra a dvě třídy do sálu aerobiku Sport.centra. Děti jsou ze cvičení ve velkých prostorách nadšené a moc se každý týden na cvičení těší.

K podzimu patří sklizeň ovoce a s tím spojená pravidelná návštěva Zelené dřevěnky. Děti si vyzkoušeli, jak chutná čerstvá jablečná šťáva. Omytá jablíčka si nakrouhaly v drtičce, přenesly do lisu a vylisovaly šťávu. Každý dostal brčko a jako včelky sají šťávu z květů, tak děti ochutnávaly lahodný jablečný most.

Společně s rodiči jsme si užili již tradiční odpolední „ Slavnost dýní“. Ve třídách bylo letos veselo a rušno. Vyřezávaly celé rodiny i se sourozenci. Každá dýně měla svůj příběh.  Na zahradě ze semínka vyrostla a u nás se proměnila. Některé dýně dostaly jméno, jiné představovaly pohádkové bytosti, zvířátka, věci. Děti běhaly po zahradě a hledaly to nejlepší místo pro svůj výtvor. Slavnost se vydařila, napočítali jsme neuvěřitelných 56 dýní. Dýně nám krášlí podzimní zahradu. Každý večer se zahrada rozsvítí. Děti s rodiči, ale i náhodní návštěvníci přicházejí rozsvítit dýně, nebo jenom tak pozorovat tajemná světélkující  dýňová strašidýlka.

 

Zpět

Kontakt

Mateřská škola Luční Semily
Pekárenská 468, 513 01 Semily

Tel.: 481 625 062 | 731 443 707