Pestrý rok ve školce Luční

30.07.2014 16:45

Začal podzim, který byl  z důvodu zateplování a výměny oken  pro děti i paní učitelky velice náročný. Prostory školky více připomínaly staveniště, než útulné třídičky. Vše jsme však zvládli na jedničku a další část roku už jsme prožívali hravě a vesele.

Podzimní čas jsme ukončili výletem do Tipsport arény Liberec, děti pozorovali své starší kamarády, kteří nám předvedli, co všechno se dá dělat s bruslemi na ledě, seznámili jsme se s Bílými tygry, maskoty hokejistů. Před vánoci k nám přišla s nadílkou Barborka a na zahradě   se k radosti všech objevil Mikuláš s andělem a čertem.

Šedivou zimu jsme vyhnali strakatým masopustním karnevalem, jaro jsme k nám přilákali v zeleném oblečení se zeleným jídelníčkem. Zimní nemoci jsme utopili v jilemnickém bazénu, kostru  pravidelně protahovali v tělocvičně a ve Sportovní školičce, jazýček lámali v hodinách angličtiny. Flétničky z Motýlku pískaly hlasitěji, než ptáčci v naši zahradě. Návštěvami knihovny jsme vychovali budoucí čtenáře, hodně nového ze světa přírody s praktickými ukázkami jsme vyzkoušeli v Zelené dřevěnce.  V KC Golf jsme potkali dokonce Ferdu Mravence a jeho přátelé. Co všechno umí dravci v přírodě jsme se dozvěděli společně se školáky na programu Ptáci, dravci v ZŠ Riegra. Kdo ještě neviděl živého dudáka, můžeme mu prozradit, co mačká za zvíře pod rukou. Viděli jsme to na vlastní oči u nás ve školce. Kdo byl statečný, mohl si vyzkoušet jaké to je na škole v přírodě daleko od maminky, ale pod ochranou samotného Krakonoše. Na výletě v Klokočských skalách jsme objevili tajuplný hrad Rotštejn, vyzkoušeli brnění a meče u rytíře a kdo vyšplhal až na věž mohl s hradní paní pozorovat výhledy do širokého okolí Českého ráje. Zapojili jsme se do programu Masáže ve školách, děti strávily mnoho příjemných chvil při pohádkovém masírování.  Na samý závěr  slavnostní rozloučení s našimi školáčky „šerpování“ ,stopovaná s hledáním pokladu,opékání párků a hurá na prázdniny. 

Zpět

Kontakt

Mateřská škola Luční Semily
Pekárenská 468, 513 01 Semily

Tel.: 481 625 062 | 731 443 707