Horký podzim v MŠ Luční

13.01.2014 12:12

V září jsme dostali zprávu z Odboru rozvoje a správy majetku.  Bude se zateplovat školka a vyměňovat okna. Připravte se! Dobrá zpráva. Výměnu oken jsme si už  dlouho přáli .
S dětmi jsme každý den sledovaly pilné přípravy stavební firmy D- Bau . Navážení materiálu, stavění lešení, odstraňování starých obkladů, později lepení polystyrenových desek. Stále bylo co pozorovat. Venkovní práce nás nijak neomezovaly.Museli jsme jen zajistit zvýšenou bezpečnost dětí.  Potom nastal opravdu „horký podzim“ v MŠ. Za plného provozu se začala vyměňovat okna a my jsme museli vystěhovat jednotlivé třídy, všechno pryč. Po výměně oken,nové parapety, potom malíř, který na přání p.učitelek vymaloval barevně jednotlivé třídy ,velký  úklid a zase obtížné stěhování všeho zpět do tříd a kabinetů. Velký oříšek byla výměna oken v kuchyni, aby se nemuselo přerušit vaření. Ale i to se podařilo vyřešit. Zaměstnanci kuchyně přišli uklízet v neděli a dokonce na státní svátek v pondělí a v úterý již byla kuchyň v plném provozu. Šest týdnů usilovné práce všech zaměstnanců a řemeslníků, aby se děti mohly vrátit zpět do svých tříd a my všichni ke své každodenní práci.
Děkuji Městu Semily za zařazení do projektu zateplení. Velký dík patří firmě D-Bau za perfektní spolupráci a dodržování harmonogramu, který jsme ze dne na den společně sestavovali, všem řemeslníkům za velké pracovní nasazení a ohleduplnost k potřebám dětí, rodičům za trpělivost a pomoc s dětmi, když byla jejich třída „mimo provoz“  , zaměstnancům školky za šíření dobré nálady a za vysoké pracovní tempo, většinou v jiné profesi, než běžně v MŠ dělají. Opět jsem se ujistila, že „když se chce, tak to jde.“ Mateřská škola dostala nový teplý kabátek, uvnitř je příjemně vytopeno, nikde nám nefouká škvírami mezi okny, určitě ušetříme za vytápění. Některé třídy jsou již vybaveny novým nábytkem a hracími prvky.
Naše školička se zařadila mezi moderní budovy pro výchovu a vzdělávání předškolních dětí v jednadvacátém století.

 

Věra Smetanová,ředitelka
 

Zpět

Kontakt

Mateřská škola Luční Semily
Pekárenská 468, 513 01 Semily

Tel.: 481 625 062 | 731 443 707